Українські військові відбили наступ окупантів \ Фото УНІАН

Російські окупаційні війська на Донбасі при спробі прориву лінії розведення біля Золотого працювали проти захисників України двома ударними групами – артилерією і мінометами.

Читайте такожЗеленський назвав наступ окупантів спробою зірвати мирний процес на Донбасі

Про це написав на сторінці в соцмережі координатор "Інформаційного спротиву" Костянтин Машовець. "Вдарили в стик двох бригад, за класичною схемою. Судячи з усього, задум командування противника – вибити наші підрозділи з плацдарму на Сіверському Дінці в районі Новотошківка – Кримське, або принаймні відтіснити від дороги на Сєверодонецьк в заплаву річки", – написав військовий експерт.

Машовець додав, що ще однією ділянкою докладання зусиль противника стали Новотошківка і Оріхове. За його словами, окупанти хотіли скувати тактичні резерви Об'єднаних сил на зазначеній ділянці.

"І так, у нас є втрати. Противник використовував попереднє вогневе придушення нашої системи оборони (те, що називається артпідготовкою). Її характер і інтенсивність (командування противника масувало на цій ділянці вогневі засоби) свідчить про попередню підготовку противника до активних дій на цій ділянці", – припустив Машовець.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці озброєні формування РФ пішли в атаку на Донбасі. Окупанти спробували прорватися через лінію розмежування. В результаті бою один український військовий загинув, ще четверо отримали поранення.