Силами підрозділів 72-ї та 93-ї бригад напад було відбито / УНІАН

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив деталі бою на Луганщині: штурмові групи окупантів атакували передові позиції 72-ї та 93-ї механізованих бригад ЗСУ на трьох напрямках на ділянці фронту від Новотошківського до Жолобка.

Читайте такожВдарили в стик двох бригад: з'явилися деталі бою з окупантами біля Золотого

Як передає кореспондент УНІАН, на брифінгу за результатами засідання Ради національної безпеки та оборони Хомчак сказав: "Сьогодні після 5-ї ранку незаконні збройні формування ОРДЛО відкрили артилерійський вогонь з усіх систем по позиціях 72-ї та 93-ї механізованих бригад, також застосовували калібр 152 мм".

Відео дня

"Після цього в районі 5:15 штурмовими групами вони здійснили спробу по трьох напрямках атакувати спостережні пости передових позицій цих двох бригад. Це було на проміжку від Новотошківського до Жолобка", - зауважив Хомчак.

Силами підрозділів цих двох бригад напад відбито.

Як повідомляв УНІАН, зранку російські збройні формування атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Ворог застосував міномети калібру 120 мм.

Також противник вів вогонь із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Внаслідок бою один військовослужбовець загинув, ще четверо отримали поранення.