Ілюстрація / REUTERS

Сьогоднішнє засідання Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки щодо ситуації на Донбасі проходитиме в закритому режимі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в коментарі журналістам повідомила заступник голови комітету Мар’яна Безугла.

Читайте також"Завтра про нас і не згадають": бойовики обурюються через брехню "влади" "ЛНР" про наступ біля Золотого

Відео дня

«Сьогодні дещо специфічне засідання, оскільки ми заслуховуємо в закритому режимі звіти щодо загострення. Відповідно, воно проходить в закритому варіанті», - пояснила вона.

На уточнення кореспондента УНІАН, які ще питання розглядатимуться сьогодні, Безугла повідомила: «Також ми опрацьовуємо питання звітності Кабінету Міністрів, і є кілька невеличких питань на порядку денному».

На засіданні мають бути представники Генштабу ЗСУ. Також Безугла не виключила, що на засідання прийде міністр оборони.

Як повідомляв УНІАН, 18 лютого зранку збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Внаслідок бою один український військовослужбовець загинув, ще 6 дістали поранення.

Водночас було знищено 5 окупантів.

Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що російсько-окупаційні війська хотіли захопити спостережні пункти ЗСУ у зв'язку з п’ятими роковинами боїв за Дебальцеве.