На Донбасі загинули двоє захисників України / фото УНІАН

Стали відомі імена двох українських військових, які загинули 10 березня внаслідок влучення протитанкової керованої ракети у вантажівку ГАЗ-66 у районі села Піски під Донецьком.

Як повідомляє прес-служба Вінницької ОДА, одним із загиблих є молодший сержант, військовослужбовець 131-го окремого розвідувального батальйону Андрій Ведешин. Він отримав важкі поранення і помер під час евакуації вертольотом.

Читайте такожПрикривались мирними жителями: у штабі розповіли про атаку російських окупантів

Відео дня

"Старший солдат Ведешин Андрій Олександрович, 1985 р.н., загинув 10 березня близько 9:30 ранку в районі с. Піски Донецької області під час евакуації з поля бою у вертольоті. Військовослужбовець Сухопутних військ Андрій Ведешин служив за контрактом з травня 2017 року. Загиблий проживав разом з батьками в селі Кинашів Тульчинського району Вінницької області. У героя залишилися мати, брат і донька (2012 р.н.)", - йдеться в повідомленні.

Попередньо, поховати Андрія Ведешина планується 12 березня в рідному селі Кинашів.

Також внаслідок обстрілу з боку бойовиків загинув Віктор Солтис, повідомляється на сторінці Кіровоградського обласного військкомату в Facebook.

Віктор Миколайович Солтис - молодший сержант, військовослужбовець в/ч А1445 (131-й розвідбат), родом із села Володимирівка Кропивницького району.

Як повідомляв УНІАН, вранці 10 березня в районі населених пунктів Піски і Авдіївка на Донбасі бойовики обстріляли українські позиції з мінометів і гаубиць. Ворог підбив вантажівку ГАЗ-66 ЗСУ.

Як повідомили в штабі ООС, внаслідок влучання протитанкової керованої ракети у вантажівку один український захисник загинув на місці. Згодом ще один військовослужбовець помер від отриманих поранень. Сім військових зазнали поранення різного ступеня важкості, ще одного захисника госпіталізовано з бойовим травмуванням.