Бойовики на Донбасі 17 разів порушили режим тиші / фото УНІАН

Упродовж минулої доби, 10 березня, збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил на сторінці в Facebook.

Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Окрім цього, відмічена робота снайперської пари.

Відео дня

Зокрема, вісім обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", та дев’ять обстрілів противник здійснив у районі оперативно-тактичного угруповання "Північ".

"На усі ворожі обстріли підрозділи Об’єднаних сил прицільними вогневими ударами давали адекватну відповідь", - зазначили в ООС.

Читайте такожПрикривались мирними жителями: у штабі розповіли про атаку російських окупантів

Також 10 березня противник тричі відкривав провокаційні обстріли з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї у районі ділянки розведення №3 Богданівка - Петрівське. Підрозділи Об’єднаних сил вогонь у відповідь не відкривали, дотримуючись режиму тиші.

Окрім цього, бойовики обстріляли з протитанкового ракетного комплексу військовий вантажний автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Піски.

"Внаслідок влучання протитанкової керованої ракети у вантажівку один український захисник загинув на місці. Згодом ще один військовослужбовець помер від отриманих поранень. Сім військових зазнали поранення різного ступеня важкості, ще одного захисника госпіталізовано з бойовим травмуванням. Окрім цього, внаслідок ворожих обстрілів наших позицій один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув та ще один отримав бойове травмування", - повідомили в штабі.

З початком цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли, втрат немає.