УНИАН

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ, оприлюдненому у понеділок, передає Українська правда.

Спостерігачі повідомляють, що в 11.15 вони на двох автомобілях увійшли в Широкино і поставили два спостережні пункти. Більш ніж через годину після цього, вони зафіксували ряд пострілів з автоматичного гранатомету і стрілецької зброї.

Читайте такожСпостерігачі СММ ОБСЄ потрапили під обстріл в районі Щастя на Луганщині

Відео дня

СММ інформує, що чула вихідні з півдня постріли зі снайперської зброї, після чого лідер патруля по радіо дав вказівку групі відійти.

"У той же час, СММ бачила трьох чоловіків позаду будівлі 50 м на північ від позиції СММ. Звідти пролунав гвинтівочний постріл. Через кілька секунд,  стався вибух в п'яти метрах від лідера патруля СММ, який в результаті був збитий з ніг. Він був уражений бетонними уламками, які пробили його шолом", - йдеться в повідомленні.

Кілька хвилин потому, спостерігачі залишили район по дорозі, що веде до Маріуполя. Фельдшер, що входить до складу команди СММ, надав медичну допомогу потерпілому, якого згодом доставили в лікарню. Лідер патруля відбувся струсом мозку та забоєм правої ноги.

Читайте такожМісія ОБСЄ змушена обмежити свою роботу в Донецьку через загрозу

Раніше УНІАН повідомляв, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила про перегляд своєї діяльність у зоні бойових дій на Донбасі через інцидент, який трапився біля міста Щастя Луганської області.