REUTERS

При цьому пропозиція надійшла від російської сторони, прокоментував радник начальника Генштабу ЗСУ Руслан Кавацюк іловайську трагедію, передає "Українська правда".

За його словами, до угруповання ЗСУ в Іловайську мало підійти підкріплення особовим складом від 1 тисячі до 2 тисяч людей, але "на жаль, внутрішня ситуація не дозволила тоді цього зробити".

"Насправді підкріплення, яке надійшло пізніше, здійснило рейд, який завдав суттєвих втрат військам РФ і зупинив подальший наступ", - наголосив Кавацюк.

Читайте такожВійськова прокуратура оголосила нові дані втрат під Іловайськом: загиблих стало на 100 менше

Відповідаючи на питання, як можна було повірити російським командирам на слово і таким чином допустити обстріл колони українських військових, представник Центрального науково-дослідного інституту Збройних Сил полковник Шидлюх сказав: "Провину кожного встановлює суд, зараз йде розслідування Генпрокуратури, і ми сподіваємося, що це буде роблено об'єктивно".

"Ми не виступаємо комусь адвокатами, а просто оприлюднюємо перебіг подій і аналіз ситуації", - сказав він.

Основну провину, за словами Шидлюха, українська сторона покладає на РФ, зокрема і за порушення домовленостей під час виходу українських військових з Іловайська.

Окремий звіт щодо іловайської трагедії у Генштабі пообіцяли оприлюднити до кінця серпня.