facebook.com/ato.news

Як повідомляє прес-служба організації, Дачич нагадав, що 22 грудня усі сторони на зустрічі Тристоронньої контактної групи, що проходила під головуванням спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, узгодили питання про обмеження руху військ і техніки на Донбасі, починаючи з ночі 23 грудня і впродовж усього періоду новорічних свят.

Дачич закликав контрольованих Росією бойовиків та українських військових підтримати збереження миру під час свят.

“Усі сторони повинні дотримуватися режиму припинення вогню й утримуватися від насилля в ім’я родин, які бажають миру та гармонії впродовж святкового періоду”, - наголосив Дачич.

Відео дня

Читайте такожБойовики продовжують обстрілювати Водяне, місцеві мешканці ховаються у підвалах

У зв’язку з цим він заявив: “Я звертаюся із закликом від усього серця співпрацювати спільно заради миру, подумати про дітей та їхню радість, про чоловіків і жінок, які просто понад усе потребують трохи безпеки та захисту”.

Діючий голова ОБСЄ побажав усім щасливих свят.

“Нехай запанує мир”, - наголосив Дачич.

Як повідомляв УНІАН, Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на Донбасі за участю представників України, Російської Федерації та ОБСЄ домовилася про повне припинення вогню на лінії зіткнення з 00.00 у ніч на 23 грудня.

Того ж дня бойовики з військовою технікою окупували селище Комінтернове, що неподалік Маріуполя, і продовжують обстрілювати українські позиції.