боевики / REUTERS

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході України по позиціях українських військовослужбовців бойовики випустили 576 мінометних та 226 артилерійських снарядів.

Про це повідомив на брифінгу прес-секретар Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Всього за добу ворог випустив по наших позиціях 576 мінометних та 226 артилерійських снарядів...Найгарячішими точкам на Донецькому напрямку залишається. як і раніше, авдіївська промзона, район Горлівки, а також селище Луганське, розташоване на Світлодарській дузі", - сказав він.

Відео дня

Речник також повідомив, що за минулу добу на Луганському напрямку незаконні збройні формування зосередили вогонь по позиціях українських військовослужбовців, розташованих поблизу Новоолександрівки. Так, бойовики застосували стрілецьку зброю, гранатомети, а також здійснили один снайперський обстріл. 

"Ще одна провокація з боку бойовиків була зафіксована поблизу Новозванівки Луганської області. Донецький напрямок: там бойовики активно застосовують мінометні та артилерійські установки, тим самим зухвало порушуючи Мінські домовленості", - зазначив Мотузяник.

Читайте такожСитуація в зоні АТО залишається напруженою: бойовики 49 разів обстріляли українських військових

Він також додав, що крім важкої зброї бойовики вели вогонь з використанням бойових машин піхоти, зенітних установок, гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Зокрема, за даними Мотузяника, на Маріупольському напрямку продовжувались протистояння поблизу Красногорівки і Мар`їнки, бойовики застосовували міномети калібром 120 та 82 мм, а також гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю.

"Так, мінометні обстріли з боку бойовиків, які розташовані в окупованому Докучаєвську, відбулися по позиціях сил АТО біля селищ Березове та Новотроїцьке. Всього окупанти випустили 82 міни", - сказав він.

Також біля селища Гранітне був зафіксований обстріл з боку бойовиків, які вели вогонь із використанням бойових машин піхоти.

Фото СНБО

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу в зоні проведення АТО загиблих серед українських військовослужбовців немає, 12 дістали поранення. Водночас, за даними АП, противник втратив п`ятеро бойовиків, ще 12 дістали поранення.