Фото УНІАН

Найскладніша ситуація у зоні проведення антитерористичної операції зберігається на Маріупольському напрямку, де вчора поблизу села Водяне бойовики випустили по позиціях українських бійців понад 180 великокаліберних артилерійських снарядів.

Читайте такожУ боях за Авдіївську промзону загинули троє військових, ще одного - поранено

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

Відео дня

"На Маріупольському напрямку обстановка найскладніша - противник цілими батареями застосовує важке озброєння. Вперше за багато тижнів наші позиції між Новотроїцьким та Докучаєвськом були обстріляні з мінометів. Також кілька десятків мін прилетіло в бік Красногорівки з боку Донецька", - сказав Мотузяник. 

За його словами, між тим, свої основні зусилля противник зосередив на приморських рубежах. Зокрема, у Водяному протягом півтори години окупанти випустили по позиціях ЗСУ понад 180 122-мм снарядів, причому стрілянина велася не з одного місця, а з двох - із Заїченкового та Саханки. 

Речник зазначив, що на сусідніх рубежах оборони – Павлополі, Гнутовому, Талаківці, Лебединському, Широкиному – ситуація аналогічна: окрім артилерії, мінометів та легкого озброєння, окупанти кинули в бій бронетехніку.

Як повідомляв УНІАН, 28 січня окупанти 55 разів обстріляли позиції сил АТО, було поранено двох українських військових.