Військовий РФ на Донбасі / informnapalm.org

За інформацією волонтерів InformNapalm, часті публікації з доказами «українських відряджень» військовослужбовців 7-ї військової бази та їхнє поширення в ЗМІ змусили командування Південного військового округу і 49-ї армії вжити низки контрзаходів, які, на їхню думку, повинні убезпечити російську окупаційну військову базу в Абхазії від подальших "зальотів".

Читайте такожПризначення після "українського відрядження": волонтери розповіли про нового командира "найбільш воюючої" армії РФ

"У кінці 2016 року на базі в Гудаута працювала окружна комісія, яка влаштувала серйозний розбір польотів за фактами витоку інформації. За підсумками роботи комісії видалені, закриті або відредаговані кілька груп сторінок в соцмережі VK, що представляють 7-му військову базу", - йдеться у розслідуванні волонтерів.

Відео дня

Джерела InformNapalm говорять про посилення контролю за активністю російських військовослужбовців у соцмережах, про обмеження в користуванні інтернетом та мобільним зв’язком, про постійні інструктажі та рекомендації, і навіть про репресивні заходи: до деяких "зальотчиків" застосовано дисциплінарні стягнення, деяких перевели в інші військові частини, а деяких – навіть звільнили зі служби.

Раніше кадровий російський військовий, який відрекомендувався Семеном Карауловим, розповів про свої "пригоди" на Донбасі.