Окупанти перетворили Горлівський будинок-інтернат для інвалідів військову базу / informnapalm.org

Російські армійські корпуси на Донбасі давно без сорому використовують об'єкти соціальної інфраструктури під свої бази і казарми, перетворюючи їх на військові об'єкти, що несуть терористичну загрозу мирному населенню, йдеться у розслідуванні InformNapalm.

Так сталося і з підопічними Горлівського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів. До війни у ньому проживало 217 осіб. З початком війни частина з них була вивезена в Костянтинівку, станом на листопад 2015 року в Горлівці залишалися близько 50 осіб.

Читайте такожВолонтери назвали ім'я росіянина, який керував групою "спецназу Новоросії" (фото)

Відео дня

"Від середини 2015 року Горлівський будинок-інтернат став місцем базування військовослужбовців російських окупаційних військ, що підтверджується супутниковими знімками Google Earth", - зазначили волонтери.

informnapalm.org
informnapalm.org

За інформацією сепаратистських ЗМІ, під час бойових дій взимку 2015 року інтернат був пошкоджений, снаряд влучив у дах будівлі, були вибиті вікна. Дивлячись на знімки, стає зрозумілим, чому — на території практично постійно фіксуються військові вантажівки.

"Військовослужбовці "ДНР" і сьогодні не соромляться викладати фото на тлі таблички Горлівського інтернату з підписом "Я на КПП стою". Таким чином, об'єкт соціальної інфраструктури автоматично став військовим, порушуючи норми міжнародного права", - розповіли в InformNapalm.