УНІАН

«Черговий обстріл ДФС призвів до зупинки її роботи. Про цю загрозу повідомлялося вчора. СММ ОБСЄ готова сприяти встановленню «вікна тиші» для ремонту, але слід усунути першопричини - важке озброєння та близькість позицій», - зазначається у повідомленні на сторінці місії в Twitter.

Читайте такожМісія ОБСЄ наполягає на необхідності розмінування біля Донецької фільтрувальної станції

Як повідомляв УНІАН, сьогодні близько 16.00 знову було пошкоджено лінію електропередач, й Авдіївка вкотре залишилась без електропостачання.

Відео дня

Пізніше компанія «Вода Донбасса» повідомила, що о 17.45 в результаті бойових дій була знеструмлена Донецька фільтрувальна станція.

Голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський на своїй сторінці у Facebook написав, що життєво важливі об'єкти Авдіїівки підключають до автономного енергоживлення. За його даними, у резервуарах міста є певний запас води, який набрався від учорашнього дня, коли було відновлено роботу ДФС.

Також Жебрівський зауважив, що готується заявка російській стороні у Спільний центр з контролю та координації на встановлення режиму тиші, щоб фахівці могли відремонтувати ЛЕП.

Читайте такожБойовики знову залишили Авдіївку без електрики, мобільний зв'язок працює з перебоями

24 лютого через ворожі обстріли було пошкоджено високовольтну лінію поблизу Авдіївки, що призвело до припинення електропостачання міста, а також об’єкти ДФС, внаслідок чого Авдіївка залишилася без централізованого водопостачання.

Фахівці не могли відремонтувати ЛЕП, оскільки російська сторона в СЦКК не надавала гарантій припинення вогню. Електропостачання Авдіївки було відновлено 27 лютого. Роботу фільтрувальної станції - 4 березня.