Ілюстрація REUTERS

Міністр оборони України Степан Полторак запевнив, що Київ не планує повертати контроль над окремими районами Донецької та Луганської області воєнним шляхом. Утім, він не виключає нових провокацій з боку Росії.

Про це Полторак заявив у вівторок, 16 травня, в Берліні, де міністр провів зустріч з німецькою колегою Урсулою фон дер Ляєн, передає Deutsche Welle.

"Ми не розглядаємо питання вирішення проблеми захоплення території Донецька і Луганська силовим шляхом. Але кожен громадянин України (…) буде захищати кожен сантиметр своєї землі, якщо Росія ухвалить рішення щодо відкритої агресії", - сказав Полторак.

Відео дня

Читайте такожАваков попередив про наслідки, якщо Путін спробує вирішити конфлікт на Донбасі військовим шляхом

Він наголосив, що порушення перемир'я та Мінських домовленостей - на совісті Росії, зокрема через постачання військової техніки бойовикам.

"Ми переконані, що Донецьк і Луганськ - територія України", - додав міністр та анонсував низку важливих рішень уряду та президента для повернення непідконтрольних регіонів, а також анексованого Криму, під юрисдикцію України. Конкретних кроків, утім, Полторак не назвав.

Раніше глава МВС Арсен Аваков заявив, що в української влади є план щодо Донбасу, не пов'язаний з поступками путінському режиму.