член

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявляє, що контрольовані Росією бойовики «ДНР» не допустили спостерігачів до місця постійного зберігання свого озброєння.

Про це йдеться у звіті місії.

Спостерігачі наголошують, що робота з моніторингу та свобода пересування СММ обмежені загрозами у сфері безпеки, включаючи ризики, пов’язані з наявністю мін і невибухлі боєприпасів, а також іншими перешкодами, які щодня змінюються.

Відео дня

Читайте такожМісія ОБСЄ помітила 13 "Градів" на окупованій території Луганщини

«Патруль СММ не зміг отримати доступ до постійного місця зберігання озброєння «ДНР», оскільки охоронець сказав, що він не має ключів до одного зі складських приміщень. СММ поінформувала про це СЦКК», - наголошується у звіті місії.

Також сказано, що «неозброєний член «ДНР» не пропустив патруль СММ на територію комплексу поблизу підконтрольного «ДНР» Докучаєвська.

Крім того у звіті зазначається, що озброєний член «ЛНР» повідомив спостерігачам про те, що він не може гарантувати патрулям СММ безпеку на ділянці розведення в районі Золотого через можливу наявність там мін та невибухлих боєприпасів, оскільки роботи з розмінування не проводилися.

«Спостерігачі вирішили, що продовжувати рух далі небезпечно і поінформували про це СЦКК», - додали в місії.