фото УНІАН

Без введення миротворчої місії на окупованих територіях України буде важко досягти як делімітаризації, так і деокупації. Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко після зустрічі з делегацію постійних представників держав-учасниць Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

«Без введення миротворчої місії на окуповані території буде важко досягти там як делімітаризації, так і деокупації. Тому ми стоїмо на позиціях, що потрібно, щоб було прийнято позитивне рішення відносно миротворчої місії на Донбасі”, - сказала Геращенко.

Читайте такожМісія ОБСЄ за минулий тиждень зафіксувала на 40% менше порушень режиму тиші на Донбасі

Відео дня

Вона наголосила, що ухвалення такого рішення блокує Росія. Геращенко додала, що під час зустрічі ставилось також питання щодо неприпустимості порушення прав людини в Криму та недопуску з боку РФ моніторингових місій, в тому числі правозахисників, на окуповану територію Криму.

Вона підкреслила, що українська сторона наголошувала на тому, що Крим “має знайти більш активне сприйняття з боку всіх міжнародних організацій, як безпекових, так і гуманітарних”.