Авдіївка вчора була

Минулої доби перестрілки в районі Авдіївки тривали з короткими паузами понад дев’ять годин.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, на Донецькому напрямку головною «гарячою точкою» вчора стала Авдіївка.

Відео дня

«Противник відкрив вогонь після 14.00, українські війська відповіли окупантам влучним вогнем. Перестрілки тривали з короткими паузами понад дев’ять годин. Слід зазначити, що бойовики кілька разів застосовували міномети. Вогонь вівся одразу з кількох напрямків», - сказав Мотузяник і додав, що ворог епізодично порушував режим тиші на чотирьох інших позиціях, всі інциденти були достатньо тривалими.

Читайте такожВ зоні АТО активізувались ДРГ бойовиків по всій лінії зіткнення – ІС

Також Мотузяник розповів, що на Луганському напрямку, як і раніше, бойові дії тривають біля Бахмутської траси та у Попаснянському районі. «Противник активізувався вчора після полудня, а ввечері обстріли тільки посилилися. Окупанти тричі застосовували міномети, при цьому було випущено 16 мін. Українські війська активно вели вогонь у відповідь на п’яти різних позиціях», - заявив він.

«На Маріупольському напрямку вчора вранці бойовики вчергове обстріляли житлові квартали Мар’їнки. По будинках місцевих мешканців противник стріляв з гранатометів та мінометів. Внаслідок влучання однієї з мін було пошкоджено дах та посічено стіни однієї з присадибних будівель», - розповів речник.

Крім того, вчора неспокійно було на ділянці фронту Чермалик – Широкине. «Вчора ворог двічі застосовував міномети у Чермалику. Це сталося ще в першій половині дня. У Водяному та Широкиному бойовики обмежилися достатньо тривалими провокаціями зі стрілецької зброї», - зауважив Мотузяник.