фото УНІАН

Станом на 2 вересня в заручниках бойовиків знаходяться 144 українці. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

"За останні дні, на жаль, цифра дещо зросла саме через те, що були затримані звичайні цивільні, які не мали зброї і не перебували на лінії розмежування, а також не були учасниками АТО. Їм інкримінують надумані звинувачення в шпигунстві та інших злочинах, яких вони не скоювали", – зазначив радник голови СБУ.

Тандіт також закликав усіх громадян, які знаходяться на лінії розмежування, пам'ятати про небезпеку не тільки для здоров'я, але і для життя.

Відео дня

Читайте такожУкраїнський суддя Віталій Руденко звільнений з полону бойовиків - СБУ

"Там запроваджені комендантські години, не діють українські закони, а людей можуть затримувати без суду і слідства", – підкреслив він.

Нагадаємо, раніше правозахисники повідомили про викрадення бойовиками хлопця на КПВВ "Станиця Луганська". Відділ комунікацій поліції Луганської області підтверджує викрадення бойовиками 22-річного хлопця, даний факт внесено до ЄРДР і кваліфікований за ст. 146 КК України "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини".