Здебільшого противник порушував

Вчора, 28 вересня, сили антитерористичної операції під час зіткнення з бойовиками «ДНР» застосували бронетехніку на Маріупольському напрямку.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на Маріупольському напрямку вчора на світанку та в другій половині дня сталися потужні мінометні обстріли противника, під час другого з них окупанти влучили в житлові квартали.

Відео дня

Читайте такожДоба в АТО: бойовики 16 разів порушили перемир’я, двох військових поранено

«Всього бойовики випустили понад 30 мін. Також неспокійно було біля в Березовому, Павлополі та інших опорних пунктах. Окупанти не застосували там важке озброєння. Проте ворожі обстріли були тривалими та потужними., що змусило українські війська відкривати вогонь у відповідь, ввівши в дію, зокрема, і бронетехніку. Здебільшого противник порушував "режим тиші" в темну пору доби. Всього на Маріупольському напрямку вчора сталося 9 ворожих обстрілів", - сказав Лисенко.

Також він зазначив, що на Луганському напрямку окупанти здійснили два обстріли з легкого озброєння у Кримському, вони сталися вранці та близько 17 години. Українські військові відкривали вогонь у відповідь.

«На Донецькому напрямку противник порушив "режим тиші" на ділянці фронту Авдіївка - Піски. Збройні інциденти траплялися як в світлу, так і в темну пору доби. Важке озброєння не застосовувалося. Всього ж на Донецькому напрямку сталося 5 ворожих обстрілів», - сказав Лисенко.