За словами Хуга, насильство на Донбасі поширюється, як інфекція / фото УНИАН

По обидва боки протистояння на Донбасі є "люди доброї волі", проте на політичному рівні сторони продовжують "сидіти в окопах".

Про це журналістам повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг через скайп-включення із зони проведення АТО.

За словами Хуга, по обидва боки протистояння на Донбасі "є люди доброї волі", які докладають максимум зусиль, "щоб припинити все це божевілля".

Відео дня

Проте, додав він, динаміка на місцях і реальність стають на заваді їхнім зусиллям. "Насильство поширюється, як інфекція, яку можна стримати лише тоді, коли будуть усунуті чинники, що його поширюють - наявність озброєння та близкість розташування сторін. Проте сторони не надто воліють йти на змістовний діалог між собою. І на політичному рівні сторони також сидять в окопах", - наголосив він.

Читайте такожБойовик "ЛНР", застосувавши лазер, вивів з ладу спостережну камеру місії ОБСЄ - Хуг

Також Хуг повідомив, що під час поїздки на схід України мав намір зустрітися з деякими керівниками збройних формувань, проте вони відмовилися від зустрічі. «Відмова багато говорить про їхню налаштованість на діалог», - зауважив перший заступник голови СММ ОБСЄ.