УНИАН

Президент України Петро Порошенко заявляє, що війна на Донбасі ще дуже далека від завершення. Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час засідання Ради регіонального розвитку сьогодні в Києві.

«На жаль, війна ще дуже далека від завершення, хоча ми маємо світло в кінці тунелю», - заявив глава держави.

Читайте такожЗамітають сліди "ихтамнет": у російських військових на Донбасі вилучають документи й видають "паспорти "ЛДНР"

Відео дня

Порошенко зазначив, що «якщо в 2015 році, коли я висунув ініціативу про введення «блакитних шоломів» миротворців на Донбас для забезпечення стійкого та надійного миру як першого етапу повернення українського суверенітету на Донбас, ніхто в це не вірив».

«До речі, ніхто в світі нас не підтримував. Сьогодні, коли я нещодавно повернувся з сесії Генасамблеї ООН - ми маємо тверду підтримку наших партнерів», - наголосив президент.

Читайте такожНа акції біля Верховної Ради оголосили ультиматум Порошенку

Як повідомляв УНІАН, 20 вересня президент Петро Порошенко звернувся до Ради безпеки ООН з приводу розгортання миротворчої місії на Донбасі.

Під час виступу на загальних дебатах 72-ї сесії Генасамблеї ООН він наголосив, що миротворча місія ООН повинна бути розгорнута на всій території окупованого Донбасу, включно з українсько-російським кордоном. Також Порошенко закликав генерального секретаря ООН Антоніо Гутерріша направити технічну оціночну місію до України, щоб виробити варіанти безпекової і політичної присутності ООН на Донбасі.