Американські винищувачі F-15 і F-16: експерт назвав умову для перелому у війні

Ленд-ліз анонсовано, чекає свого часу, це запасний ресурс, зазначив Петро Черник.

Хід розв'язаної Росією війни проти України переламає авіація, впевнений військовий експерт Петро Черник.

"ЗСУ потрібні далекобійні ракети (ATACMS), і, звичайно, по-справжньому хід і логіку цієї війни переламає Авіація. І я не те що сподіваюся, я впевнений на 100%, що ці 100 мільйонів доларів, які виділив Конгрес США на підготовку наших пілотів, в обов'язковому порядку будуть реалізовані. Питання тільки - на яких апаратах. Я прихильник F-16, F-15 і F-35", - заявив він, передає 24 канал.

Черник додав, що говорити про те, коли це станеться, складно:

"Тому що союзники дивляться на цю війну і в першу чергу американці через власну призму. І ми це не скасуємо. Але є позитивна новина, що 44 мільярди доларів в бюджет США закладені. Нагадаю, що ленд-ліз анонсований, чекає свого часу, це запасний ресурс".

Американські винищувачі F-16 і F-15 для ЗСУ: що повідомлялося раніше

Раніше військовий льотчик-інструктор Роман Світан заявляв, що американські винищувачі F-15 і F-16 могли б допомогти Збройним силам України здобути перемогу в розв'язаній Росією війні до кінця поточного року.

Військовий експерт Владислав Селезньов впевнений, що українські пілоти вже займаються по програмі пілотування американських винищувачів четвертого покоління F-16, а тому передача даних літаків Україні - питання часу.

Також повідомлялося, що у НАТО переглядають ідею про передачу Україні винищувачів.