Арестович назвав умову швидкого просування ЗСУ до Криму / фото УНІАН, Арсен Петров

Як тільки росіяни втратять Мелітополь, Збройні сили України підійдуть до тимчасово окупованого РФ Криму.

Впевненість у цьому висловив радник Офісу президента України Олексій Арестович, зазначивши, що Мелітополь - ключ до всієї оборони півдня, це найбільший, промисловий, транспортний вузол.

"Через нього здійснюється логістика на півдні, що зв'язує російські сили на правому та лівому берегах Дніпра аж до кордону з Росією в районі Маріуполя. Якщо падає Мелітополь, то руйнується вся оборона до Херсона. Українські Збройні сили вискакують прямо на кордон з Кримом на перешийку. Думаю, Маріуполь якийсь час зможе побарахтаться, але недовго. Вони складують величезну кількість матеріальних запасів у Мелітополі. Ці запаси ось уже третій день чомусь злітають у повітря", - заявив Арестович.

Також радник ОПУ прокоментував ситуацію біля Бахмута на Донбасі. На його думку, у росіян шансів немає, хоча й там зосереджено не менше 12 БТГ армії РФ: "Обстановка там важка, бої по всій лінії йдуть".

Контрнаступ ЗСУ на півдні: останні новини

Раніше повідомлялося, що росіяни на півдні облаштовують рубежі оборони з усвідомленням того, що їх йому буде потрібно кілька, враховуючи тактику Збройних сил України в Харківській та Херсонській областях.

Окупанти розуміють, що Дніпро не може зупинити українську армію, Річка лише дещо стримує її на певний час.

За даними сил оборони півдня, російські військові на півдні України продовжують переформатувати свої підрозділи: "Зараз у них відбувається певне "броунівське" перемішування того, що є. З особового складу, який у них зараз є на південному напрямку, вони намагаються сформувати більш потужні підрозділи і відправити їх на стратегічні для себе напрямки, де їм особливо гаряче".