"Світ рухнув": Арестович сказав, чим важливий ордер на арешт Путіна (відео)

Міжнародний ордер на арешт Путіна матиме широкі наслідки для всього світу.

Рішення Міжнародного кримінального суду про видачу ордера на арешт Володимира Путіна є історичним і призведе до наслідків глобального масштабу. Про це заявив колишній радник Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі програми FeyginLive.

"Світ рухнув. Він ніколи не буде колишнім. За крайній історичний час він рухнув двічі. 24 лютого 2022 року, коли Путін розпочав цю абсолютно безглузду війну. І 17 березня 2023 року, коли через рік йому видали ордер на арешт", – заявив він.

Арестович зазначив, що за минулий рік Володимир Путін скотився зі статусу лідера світової держави, що володіє ядерною зброєю, до рівня "дрібного злочинця", якого звинувачують у викраденні дітей.

"Практичні наслідки - жодних переговорів з Путіним не буде. (...) Ну ти (Путін) світовий вигнанець", – пояснив Арестович.

Також екс-радник ОП висловив думку, що видачу ордера на арешт Путіна спеціально підгадали під анонсований візит до Москви лідера Китаю Сі Цзіньпіна. 

"Візит знецінюється, бо проголошувати всесвітньо історичну дружбу Китаю з країною, якою керує дядько, на якого взагалі ордер на арешт видали. Це не те щоб зовсім неможливо. Це дещо складніше, ніж хотілося б", – заявив Арестович.

Також екс-радник вважає, що ордер на арешт Путіна змусить російську еліту заново оцінити ризики і вигоди від підтримки диктатора. 

Ордер на арешт Путіна

17 березня Міжнародний кримінальний суд, що знаходиться в Гаазі, видав ордер на арешт Володимира Путіна у справі про незаконне вивезення дітей з окупованих територій України до Росії. 

Офіційні ордери на арешт є обов'язковими для всіх країн, які приєдналися до Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Таких сьогодні налічується у світі 123 країни.

19 березня влада Німеччини заявила, що заарештує Путіна, якщо він з'явиться на території їхньої країни. Це перша офіційна заява такого роду.

Вас також можуть зацікавити новини: