У Підмосковʼї диверсанти підірвали кілька одиниць російської авіації / ГУР

Генерал-майор запасу СБУ, колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун прокоментував атаку диверсантів на аеродром "Чкаловський" у Підмосковʼї. На цьому летовищі базуються деякі літаки, які належать спецзагону, що обслуговуює важливих персон РФ. 

Як зауважив він в ефірі телеканалу FREEДОМ, такий аеродром мав би мати  серйозну протиповітряну оборону, адже борти, які там стоять, використовуються представниками російського уряду чи чиновниками рівня Москви. 

Раніше у ГУР розповіли, що на цьому летовищі базуються і так звані "літаки судного дня". За словами Ягуна, йдеться про Іл-20. 

Відео дня

"На базі Іл-18 було створено споруду, що літає, яка використовується як запасний командний пункт у разі, якщо командні пункти, що розташовані на землі, не можуть керувати бойовими діями або протистояти противнику, ухвалювати якісь рішення у зв’язку з ядерним ударом або надзвичайними ситуаціями. Літак підіймається в повітря і координує роботу всіх інших командних пунктів країни", – розповів екс-заступник голови СБУ.

Він наголосив, що у РФ не так багато подібних літаків. Крім того, кілька років тому повідомлялося про пошкодження одного з них. 

"Знищення або пошкодження цього літака — це дуже сильний удар. Літаки, які були пошкоджені на "Чкаловському", вироблені в Україні. Відремонтувати або відновити їх буде дуже складно без допомоги України й, відповідно, без допомоги наших двигунів", — констатував Ягун.

Атака на аеродром в Підмосковʼї

20 вересня у Головному управлінні розвідки повідомили, що у Підмосковʼї сталася "бавовна". 18 вересня диверсанти підірвали два літаки та гелікоптер РФ на аеродромі "Чкаловський".

У ГУР зазначили, що там базуються "літаки судного дня" та літаки-розвідники. Ця атака визвала у вищих військових колах Росії чималу істерику. 

Вас також можуть зацікавити новини: