Атака на Україну: стало відомо, навіщо РФ вивела ракетоносій в Азовське море

В ОК "Південь" розповіли про нічні маневри ворога в Чорному і Азовському морях.

Протягом ночі ворог зменшив корабельне угруповання в Чорному і Азовському морях до дев’яти одиниць, водночас наростивши кількість ракетоносіїв. Про це повідомляє оперативне командування "Південь".

"До нічної ракетної атаки підключилися фрегат і малий ракетний корабель в Чорному морі, малий ракетний корабель  в Азовському – також був задіяний. З урахуванням використаних за ніч ракет, загальний сумарний залп "Калібрів" наразі складає 15 ракет", - заявили в командуванні.

Як уточнюється, чотири "Калібри", які ворог спрямував через зону відповідальності "Півдня" у глиб України, знищені силами протиповітряної оборони над Миколаївщиною. Решта п’ять – успішно ліквідовані в інших регіонах країни.

Українські військові акцентують, що рівень ракетної загрози залишається високим. 

Нічний ракетний удар по Україні

Відомо, що вранці 16 травня ворог завдав ракетного удару по Києву. Комплексний удар – ракетами та безпілотниками було завдано одночасно з різних напрямків. Уламки ракет, збитих ППО, впали на вулиці столиці. Через падіння у Солом’янському районі міста сталося загоряння нежитлового приміщення та автівок.

Усі випущені загарбником ракети  - "Калібри", "Кинджали", "Іскандери" - знищено. Удари завдавалися з моря та суші. 

Нагадаємо, 15 травня стало відомо, що противник вперше вивів в Азовське море ракетоносій. Українські військові не виключали, що це зроблено задля "прикриття" Кримського мосту.

Вас також можуть зацікавити новини: