Заклик США не атакувати НПЗ Росії жахливий: у The Hill розкритикували позицію Байдена

Щоб виграти війну, Україна повинна знизити здатність Кремля постачати війська, пише газета.

Заклик Білого дому припинити атаки на нафтопереробні заводи Росії через можливе зростання цін на нафту - абсурдне і приречене на провал політичне рішення адміністрації Джо Байдена, пише американська газета The Hill.

"Під час Другої світової війни союзники почали бомбардувати нафтопереробні заводи нацистської Німеччини в 1942 році і продовжували робити це з колишньою силою до кінця війни в травні 1945 року. Це було ключем до перемоги у війні, оскільки таким чином було порушено здатність німців заправляти паливом танки, винищувачі, бомбардувальники, бронетехніку і вантажівки постачання. Щоб виграти війну, Україна повинна також знизити здатність Кремля постачати війська боєприпасами і зброєю на лінії фронту на Донбасі та Кримському півострові", - йдеться в публікації.

Позицію адміністрації Байдена поставити вартість бензину вище за життя і суверенітет українців у виданні назвали "жахливою": "Успіх Байдена на виборах у листопаді не можна вважати важливішим, ніж порятунок життів українців".

У газеті також акцентували увагу на тому, що водночас Білий дім не виступив із будь-яким засудженням недавніх атак російських крилатих ракет і безпілотників на українські цивільні об'єкти та енергетичну інфраструктуру. І Байден, як і раніше, продовжує утримувати найважливішу зброю і боєприпаси, необхідні Україні для боротьби та перемоги у війні.

"Зеленський чинить опір тим, що в нього є, - дронами. І він б'є Росію по хворому місцю, по гаманцю. Він атакує глобальні засоби Кремля для фінансування путінської війни", - пише The Hill.

Тим часом Путін не відмовляється від своєї витівки знищити Україну і не має наміру здаватися, вказує газета, поки США і НАТО не в змозі дати Україні все необхідне для ефективного протистояння:

"Плану перемоги над Росією досі немає. Міністр оборони США Ллойд Остін відкрив 20-ту конференцію Контактної групи з оборони України в Рамштайні заявою: "Сполучені Штати і ця коаліція не дозволять Україні зазнати невдачі". Але це станеться, якщо не нададуть зброю, необхідну для розгрому і насильницького вигнання російських військових з України. Оборонне озброєння не впорається з цим завданням".

Для України зараз стоїть вибір: перемогти або загинути, і через виснаження боєприпасів для ближнього бою ЗСУ змушені завдавати ударів по стратегічних цілях, щоб послабити Росію, йдеться в публікації:

"У Заходу немає ефективної відповіді. В Україні вона є, але Білому дому вона не подобається. Вашингтону і Брюсселю необхідно почати ухвалювати більш обґрунтовані рішення, тому що Путін здаватися не збирається".

США закликали Україну припинити удари по НПЗ Росії - що повідомлялося

Нагадаємо, у Financial Times писали, що США закликали Україну припинити атаки на енергетичну інфраструктуру Росії, попереджаючи, що удари безпілотників можуть підвищити світові ціни на нафту і спровокувати помсту.

Зазначалося, що попередження Вашингтона було передано високопоставленим чиновникам Служби безпеки України та її Головному управлінню розвідки.

Одразу після цього в Офісі президента України назвали цю інформацію фіктивною: "Ніхто не буде після двох років повномасштабної війни диктувати Україні умови ведення цієї війни".

Вас також можуть зацікавити новини: