Супротивники, можливо, під час нового наступу хочуть взяти в оточення Авдіївку, попередив Олександр Коваленко / колаж з фото facebook.com/GeneralStaff.ua та скріншоту

Російські окупанти під час нової хвилі наступу хочуть оточити місто Авдіївка Донецької області чи здійснити маневри, які дозволять взяти під вогневий контроль трасу, що є основною логістичною артерією.

За словами військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, "ми бачимо по тому, як вони здійснюють ці наступальні дії, що вони мають намір під час третьої хвилі наступу саме оточити". Про ситуацію під Авдіївкою експерт розповів під час інтерв'ю ТСН.ua.

"Якщо не оточити (Авдіївку, - Ред.), то вихід на Степове, захоплення Степового - це у північному секторі. Вихід на коксохім (Авдіївський коксохімічний завод, - Ред.), зайти на коксохім. Також з південного сектору - південь, з Водяного вийти на село Сєверне та захопити це село. Просунутися або захопити село Тоненьке. Якщо їм це вдається, вони можуть взяти під повний вогневий контроль трасу 0542, яка йде на саме Авдіївку, це основна логістична артерія...", - зазначив співбесідник.

Відео дня

У центрі уваги Авдіївка - новини сьогодні варто знати

Нагадаємо, росіяни на початку жовтня "пожвавилися" біля Авдіївки - намагалися просуватися, отримували "по зубах" й зазнали величезних втрат. Українська сторона попереджала, що росіяни хочуть оточити місто.

Крім того, розвідка Великобританії повідомляла, що окупанти майже напевно намагаються взяти місто в кліщі. За відомостями розвідки, Росія зазнає значних втрат, якщо спробує штурмувати Авдіївський коксохім.

Вас також можуть зацікавити новини: