Українські бійці продовжують утримувати Авдіївку / фото 93 ОМБр Холодний Яр

У ЗСУ вийде утримати Авдіївку за умови достатньої кількості боєприпасів, заявив полковник запасу Збройних сил України, пілот-інструктор Роман Світан.

"Авдіївка в напівоточенні. Російські війська намагаються наступати з трьох сторін... Нам доводиться відстрілюватися у три сторони. Чому і виникло питання в заміні наших хлопців, які стояли в Авдіївці, і в посиленні не тільки "спецурою", елітними підрозділами, добре навченими і відновленими. Ще дуже важливо наситити ці підрозділи достатньою кількістю боєприпасів і техніки", - сказав він.

За його словами, росіянам вдалося прорватися в Авдіївку саме через дефіцит боєприпасів в українських захисників.

"Утримувати Авдіївку можна і потрібно, якщо буде достатня кількість боєприпасів. Це буде зрозуміло у найближчі тиждень-півтора. Якщо ми будемо продовжувати утримувати Авдіївку, значить боєприпасів там вистачає. І туди не тільки свіжі сили перекинуті, а ще й засоби для виконання бойового завдання", - сказав Світан.

Якщо не вистачатиме боєприпасів, то буде прийнято рішення щодо керованого відходу з Авдіївки на підготовлені для цього рубежі, додав експерт:

"Але це буде втрата серйозного плацдарму, який потім повернути назад буде коштувати в 10 разів дорожче".

3-тя окрема штурмова бригада переведена в Авдіївку

Нагадаємо, 3-тя окрема штурмова бригада підтвердила, що була терміново передислокована для посилення українських військ в районі Авдіївки.

"Ситуація в місті на момент закладу бригади надзвичайно критична", - повідомили в бригаді.

Вас також можуть зацікавити новини: