"Avenger" / Колаж УНІАН / Скриншоти з відео

Українські бійці показали, як працює американський самохідний зенітно-ракетний комплекс "Avenger" в бойових умовах.

Відео роботи оприлюднили в офіційному Telegram-каналі Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних сил України. Вони не вказують, де саме працював комплекс.

"Так працює ЗРК "Avenger"! Знищення повітряної цілі бійцями 1129-го зенітного ракетного Білоцерківського полку", - йдеться у повідомленні.

Avenger на озброєнні ЗСУ: що відомо

У квітні 2023 року Командувач Об’єднаних cил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомляв, що цими ЗРК було підсилено захист повітряного простору Північної операційної зони. Відомо, що українські бійці проходили навчання роботі з ними у Німеччині.

Вже влітку Сухопутні війська Збройних сил України публікували знімки цих комплексів, зазначивши, що вони вже довели свою ефективність у збитті дронів типу "Shahed" та російських ракет.

Відомо, що на озброєнні "Avenger" є вісім ракет Stinger та кулемет калібру 12,7 мм. ЗРК забезпечує мобільну протиповітряну оборону малої дальності від крилатих ракет, безпілотних літальних апаратів, літаків та гелікоптерів на малих висотах.

Вас також можуть зацікавити новини: