ЗРК Avenger на службі у ЗСУ / фото facebook.com/UALandForces

Американські ЗРК Avenger вже надійшли на озброєння ЗСУ і навіть збили свої перші повітряні цілі. Про це повідомляє прес-служба Сухопутних військ ЗСУ.

Avenger (дослівно "Месник") - американський самохідний зенітно-ракетний комплекс малого радіусу дії, змонтований на базі броньовика "Хамві". Являє собою ракетну установку, здатну за раз випускати до 8 зенітних ракет Stinger. Також установка озброєна кулеметом калібру 12,7 мм.

Як зазначили в Сухопутних силах, Avenger призначений для забезпечення мобільної протиповітряної оборони малої дальності. Комплекс здатний збивати крилаті ракети, безпілотники, літаки і вертольоти в радіусі до 6 км.

"Дані комплекси вже довели свою ефективність у збитті "Шахедів" і російських ракет", – йдеться в повідомленні.

Поставки ЗРК Avenger Україні - що відомо

Україна просила установки Avenger з осені минулого року, коли гостро постало питання боротьби з російськими дронами-камікадзе типу "Шахед". Тоді деякі експерти запевняли, що США не стануть поставляти ці ЗРК через їх нібито невеликого числа у самих американців.

Проте вже в листопаді США таки анонсували поставки Avenger Україні. У квітні українські офіційні особи вперше підтвердили, що ці установки дійсно використовуються українською армією.

Вас також можуть зацікавити новини: