"Бавовна" процвітає: експерт пояснив часті вибухи на території Росії

Позбавлення противника боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів та інших логістичних засобів є дуже важливим етапом підготовки до майбутнього контрнаступу українських військ.

Військовий експерт, керівник програм безпеки Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павло Лакійчук заявив, що "бавовна" на військових та інфраструктурних об’єктах на території Росії є дуже важливим етапом підготовки до контрнаступу Збройних сил України. Перед початком операції треба максимально підготувати театр бойових дій. 

"Бавовна" в Росії процвітає, як і обіцяли наші військові та розвідники, що росіянам варто чекати на сюрпризи. Те, що вибухають зараз цистерни на залізниці з пальним, вибухають ємності з пальним у Криму, на Кубані, в інших регіонах Росії, – це дуже позитивний момент напередодні нашого майбутнього контрнаступу. Максимально необхідно підготувати театр військових дій, провести підготовку зони бойових дій до можливої активної оборони, до наступальних дій. І позбавлення противника боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів, інших логістичних засобів – це дуже важливий етап цієї підготовки", – пояснив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Експерт також нагадав, що декілька місяців тому в "Укроборонпромі" заявили про проведення випробувань безпілотних літальних апаратів, ударних боєприпасів, що баражують, із дальністю польоту до 1000 км.

"Мабуть, випробування тривають. Мені здається, якби я був представником виробника, то я б уже у військових умовах, навіщо на полігоні випробовувати безпілотники? Я б їх випробовував уже в умовах, наближених до реальності", – зазначив він.

"Бавовна" в Росії: останні новини

В Росії заявили, що вночі 3 травня два безпілотники атакували Кремль. В атаці в Москві традиційно звинуватили Україну, зазначивши, що це розцінюють як замах на Путіна. Примітно, що російського диктатора на той час там не було, він нібито працює в Огарьово. 

Крім того, невідомі безпілотники атакували обʼєкти в Брянській та Бєлгородській областях Росії. Вибухи пролунали, зокрема, в районі військового аеродрому, де неексплуатований АН-124 отримав "невеликі пошкодження".

Вас також можуть зацікавити новини: