Зеленський поставив жорсткий ультиматум РФ з приводу виведення військ / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що якщо російські загарбники не виведуть війська з України без бою, то з ними немає про що говорити.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав на прес-конференції за підсумками Бучанського саміту щодо справедливості та відповідальності за російську агресію, в якому взяли участь 47 держав і організацій.

Глава держави нагадав, що у запропонованій Україною Формулі миру відображена конкретна послідовність дій, яка "однозначно призведе до закінчення війни", бо Україна прагне миру.

Відео дня

Зеленський наголосив, що "дипломатичний формат" між РФ та Україною можливий лише в разі повного добровільного виведення ворожих військ з нашої території, адже за стіл перемовин Київ готовий сідати лише з порядними державами.

"А якщо ми будемо силою вибивати їх усіх до кінця - то з такими людьми нема про що говорити у цілому. Тому що ми втратимо людей. Буде велика кількість жертв. Про що з цими людьми у цілому говорити? Вони повинні бути ізольованими, нерукопожатними", - наголосив Зеленський.

Українці проти переговорів з Росією

Як повідомляв УНІАН, раніше в Офісі президента назвали умови для початку мирних переговорів з Росією - виведення військ та відновлення територіальної цілісності України у межах кордонів станом на 1991 рік.

Наразі понад 70% українців вважають, що зараз не треба починати переговори з Росією для досягнення миру. Відповідне опитування провів Центр Разумкова з 22 лютого по 1 березня 2023 року.

Це свідчить про те, що жага до мирного діалогу з Росією серед українців згасає, адже ще станом на вересень-жотвень 2022 року таку думку висловило на 13% менше громадян. 

Вас також можуть зацікавити новини: