Біля Зміїного ЗСУ "мінуснули" ворожий дрон за 6 мільйонів доларів: що про нього відомо

Дрон "Форпост" здатен вести розвідку та підсвічувати лазером цілі для високоточних боєприпасів.

Поблизу острова Зміїний на Одещині українські захисники знищили багатофункціональний ворожий дрон "Форпост", вартість якого складає близько 6 мільйонів доларів. Про це повідомляє прес-служба Сил оборони півдня України. 

"Відмінусований в районі Зміїного силами протиповітряної оборони ворожий дрон "Форпост" - досить цікавий і небезпечний екземпляр. Він здатен не тільки вести розвідку, але й підсвічувати лазером цілі для високоточних боєприпасів. В якості засобів стеження та спостереження на дроні використовується одна електрооптична і одна інфрачервона камери, що надає можливість його цілодобового використання", - розповіли у прес-службі.

Зазначається, що "Форпост" може перебувати в польоті близько 18 годин та долати до 250 км, а в оновленій версії – до 350 км. Після модернізації на БпЛА цього типу з’явився й оновлений канал зв’язку, також заявлено про розробку підвісних контейнерів з додатковими системами, зокрема, радара для виявлення цілей на суходолі, комплексу радіотехнічної розвідки, а також ретрансляції сигналу.

"Форпост" – багатофункціональний дрон, вартість якого близько 6 млн доларів", - йдеться у повідомленні.

Збиття ворожих дронів українськими воїнами

На Запорізькому напрямку українські прикордонники знищили партію дронів, що атакували їхні позиції. Споряджені саморобними вибуховими пристроями FPV-дрони були збиті за допомогою антидронової рушниці. Одного з них вдалося приземлити, запобігши детонації ВОГ. 

Раніше голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що армія РФ почала копіювати тактику ЗСУ – вона вчиться й адаптується. Зокрема, за його словами, росіяни масово застосовують дрони проти українських військових.

Вас також можуть зацікавити новини: