Погода допомагає бійцям вибивати ворога / скріншот

Біля Бахмута Донецької області, вздовж автошляху М03, російські окупанти не полишають спроб прочавити українську лінію оборони у бік Слов’янська. Цілодобово передові позиції наших воїнів ворог бомбардує важкими боєприпасами. Навалу стримують бійці 30-ої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького, вони й контратакують ворожі позиції.

"Гаряче було! Наші на штурм йшли, й мусили ми їх трошки, щоб вони залягли", - розповідає в ефірі ТСН військовослужбовець 30 ОМБр з позивним "Босий".

Як кажуть піхотинці "30-ки", тут, північніше Бахмута, стріляє майже все, за годину нараховують до 50 "приходів". Особливо неприємними вибухові "дискотеки" стають, коли ворожі артилерійські обстріли з повітря підтримує авіація.

Інтенсивні бої точаться й у районі Оріхово-Василівки, що розташована за десяток кілометрів на північний захід від Бахмута. Піхотинці 30-ої механізованої тут стоять "очі в очі" із ворогом.

"Вдень вони сюди не підуть, у нас чисте поле. Куди їм? Все продивляється. І дощ поки наш захисник", - каже військовий "Босий".

Ворожа арта за такої дощової погоди працює не так інтенсивно й не дуже влучно. Але, найголовніше - і не дуже влучно. 

Ситуація в Бахмуті та на Бахмутському напрямку

Як повідомляв Інститут вивчення війни, окупанти продовжують безуспішні спроби взяти під контроль українське місто Бахмут (Донецька область). Однак поки що наступальні дії ворога закінчуються невдалими штурмами. 

Напередодні військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вказав, що найзапекліші бої на Бахмутському напрямку йдуть за контроль над трасою 0504, яка також відома, як "траса життя".

Вас також можуть зацікавити новини: