Йдуть жорстокі бої за Бахмут 

У Бахмуті бої йдуть без кардинальних змін. "Траса життя" ЗСУ 0504 залишається місцем зіткнень. Поки саме у росіян зберігається вогневий контроль над цим відрізком, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Попри це, 0504 продовжує функціонувати, як і обхідні шляхи між трасами. Разом з тим експерт розповів про проблему ЗСУ: "Дощова погода вносить свої корективи і поки ці стежки під силу тільки гусеничній техніці. Тому погодний фактор зараз негативно впливає на оборону міста".

У самому місті знизилася інтенсивність російської авіації. Водночас українська артилерія завдає ударів по позиціях рашистів. 

Відео дня

Найскладнішим залишається північний сектор. Окупанти за всяку ціну намагаються просунуться по вулиці Крайній. Коваленко допускає, що незабаром саме ця вулиця може стати основною лінією бойових зіткнень, що визначить зони контролю на досить тривалий час.

На півдні Бахмута - без змін, додав експерт: "Повний контроль вулиці Чайковського - за ЗСУ. Буфер безпеки з вулицею Корсунського - на місці. З південного напрямку тиск окупантів не настільки запеклий, як на півночі, що обумовлено так само контрольованою ЗСУ "багатоповерхівкою".

Коваленко підкреслив, що грамотні оборонні дії в багатоповерховій забудові дозволяють значно гальмувати просування ворога. "Маневрена оборона дає свої результати. Але без вирішення питання з логістикою через 0506 ця перевага може бути втрачена вже в короткостроковій перспективі", - вважає оглядач.

Бої за Бахмут - що відбувається в місті

Згідно зі свіжим зведенням Генштабу, Бахмут і Мар'їнка залишаються епіцентрами найжорстокіших боїв з російськими загарбниками, хоча ворог і знизив наступи з 4-х до 3-х напрямків.

20 квітня окупанти вийшли на "трасу життя" ЗСУ зайняли позиції на відстані ведення стрілецького вогню. Але, як зазначав тоді Коваленко, ситуація в місті дуже динамічна і може ще кардинально змінитися на користь наших захисників. У самому місті росіяни продовжують концентрувати основну увагу на північному секторі.  

20 квітня Інститут вивчення війни писав, що місто окуповане на близько 87,9%. У самому Бахмуті коїться справжнє пекло. Окупанти напередодні вдалися до підступної зброї - скидали на позиції ЗСУ отруйну речовину.

Вас також можуть зацікавити новини: