Дідусі "Степові вовки" не є офіційними бійцями ЗСУ, але тримають в руках "Гради" для захисту Запоріжжя / Колаж УНІАН, фото Ротно Тактична Група "Степові вовки" Facebook

Проти армії Російської Федерації ведуть "неофіційну" війну українські дідусі, яких об'єднав у ротно-тактичну групу 67-річний Олександр Таран - по-фронтовому "Дід".  

Йдеться про бійців, що не входять до складу Збройних сил України через літній вік. Однак це не заважає "Степовим вовкам" стояти за Запорізьку область та підтримувати фронт власною сміливістю й коштами волонтерів. Про це в деталях пише Reuters, поспілкувавшись с Тараном. В коментарі журналістам "Дід", сміючись, пожартував:

"Ми... живемо завдяки Пенсійному фонду".

Відео дня

Зазначається, що підрозділ "Степові вовки" складається з десятків українських чоловіків, переважно віку 60+. Йдеться про українців, які вважаються занадто старими для призову в армію, але все ще хочуть воювати.

Пересуваючись за лінією фронту на вантажівках з ракетними установками, вони виконують накази польових командирів і співпрацюють з іншими військами, роблячи свій внесок у роботу ЗСУ. При цьому офіційної підтримки від Міноборони як військовий підрозділ - ці відчайдухи не отримують, підкреслює ЗМІ.

Підрозділ фінансується за рахунок пожертв волонтерів. Чоловіки власноруч ремонтують несправну зброю, яку вдається отримати трофеєм після боїв із Росією. Іноді щось їм доставляють і фронтові війська, вказує Reuters.

Нещодавно журналісти особисто навідались на базу "Степових вовків (на південному сході Запорізької області) та застали момент, як чоловіки готували 122-мм снаряди для "Градів". Цю зброю передали іншим бійцям для ударів по позиціях РФ. 63-річний українець з позивним "Зорро" констатує: командири, які надають "вовкам" мішені, задоволені їхньою роботою. 

Командир Таран розповів, що його підрозділ намагався офіційно приєднатися до Збройних сил України, щоб напряму отримувати боєприпаси і зарплату на рівні військових, але нічого не вийшло.

Наразі до складу підрозділу також входять молоді чоловіки, які були визнані непридатними до військової служби. Військовій регулярно звітують у Facebook, як пройшла бойова робота по окупантах. 

Командир "Степових вовків" Таран захищає Україну вже понад 20 років - взяв зброю і пішов на війну ще у 2014. Чоловік з досвіду каже, що Україна не має мобілізувати українців примусом. Важливо, щоб військові відчували ентузіазм, тоді можна і хоч 100 років знищувати ворога.

"Бийте його палицею, якщо хочете, але він не буде воювати... Але, якщо людина хоче, вона може і 100 років виконувати свої завдання і знищувати ворога", - пояснив він свою думку.

Військовий натякнув - росіяни воюють під допінгами

Днями сержант Ігор Ігнатенко припустив, що росіяни можуть приймати заборонені речовини на фронті. Про це свідчить дивна поведінка ворога, яку Ігнатенко спостерігав особисто. Також про це казали інші військові, уточнив він. "Не один раз бачили досить нестандартну поведінку", - сказав він.

Він пояснив, що коли біля окупантів падають танкові снаряди, розривається артилерія тощо - вони з затримкою реагують. А вірніше, складається враження, що вони цього не помічають. "Як ото зомбі", - сказав Ігнатенко.

Вас також можуть зацікавити новини: