Бої на Бахмутському напрямку: експерт розповів про "суїцидальні" перспективи окупантів

Існує ймовірність, що росіяни будуть намагатися відновити контратаки, проте успіхів ворог не матиме.

Після того, як українські захисники звільнили Андріївку на Бахмутському напрямку, російські окупанти мають лише суїцидальні перспективи. Сили оборони продовжать тиснути на ворога на кількох напрямках. 

Як зазначив у ефірі "24 каналу" військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, росіяни будуть намагатися відновити контратаки, проте, найімовірніше, їм доведеться відступити до траси 0513. 

Так, українські військові зможуть контролювати північний напрямок – до Кліщіївки, тиснути на південь – у районі Курдюмівки, просуватися на схід – до залізниці і траси 0513, де лежить село Одрадівка.

За словами експерта, траса 0513 – це логістична артерія, яка поєднує Бахмут і Горлівку Донецької області. Коли українські військові переріжуть цю дорогу, зможуть просуватися в напрямку Зайцевого.  

"Для росіян це велика загроза, тому вони намагатимуться дуже швидко відновлювати знекровлені підрозділи та контратакувати", – пояснив Коваленко, зазначивши, що росіянам навряд чи вдасться щось протиставити просуванню українських захисників. Найбільш імовірно, що ворог зазнаватиме великих втрат і відступатиме. 

Війна в Україні: важливі новини

У тимчасово окупованому Токмаку Запорізької області знищено місце базування військової техніки російських загарбників. Мер окупованого Мелітополя Іван Федоров зазначив, що "прильотів" у Токмаку стає дедалі більше. 

Крім того, як повідомив Генштаб ЗСУ, українська авіація потужно вдарила по окупантах. Вдалося уразити одразу три ворожих ЗРК "Бук"

Вас також можуть зацікавити новини: