В районі Бахмута тривають бої / фото facebook.com/93OMBr

Лінія бойового зіткнення на Бахмутському напрямку дуже динамічна і деякі позиції переходять протягом доби з рук в руки.

Про це в ефірі "Еспресо" розповів командир батальйонно-тактичної групи 4-ї БрОП НГУ, полковник Сергій Сідорін. Він також спростував заяви росіян, наголосивши, що ЗСУ  продовжують утримувати половину населеного пункту Богданівка.

"Бахмутський напрямок і надалі залишається важким, ворог не полишає спроб проведення штурмових дій. Минулої доби відбулося 5 бойових зіткнень з противником. Найгарячішими точками на сьогодні є населені пункти Богданівка, Іванівське та Кліщіївка. Попри заяви російських ЗМІ щодо захоплення Богданівки, це не відповідає дійсності. Сили оборони України продовжують утримувати половину цього населеного пункту. Лінія бойового зіткнення динамічна, деякі позиції переходять протягом доби з рук в руки", - розказав полковник НГУ.

Відео дня

За його словами, в районі Іванівського окупанти намагаються застосовувати штурмові дії з технікою, аби швидко наблизитися до позицій ЗСУ та висадити там свій десант. Однак такі спроби швидко виявляють аеророзвідкою і завдають по ворогу вогневе ураження.

"Щодо населеного пункту Кліщіївка, Сили оборони України провели контрштурмові дії, захопивши декілька позицій, які противник зайняв раніше. Лінія бойового зіткнення проходить за 5-7 км від Часового Яру, тому ворог має можливість завдавати по місту вогневого ураження з артилерійських систем великого калібру, також за сприятливих погодних умовах застосовує авіацію, розвідувальні та ударні БПЛА", - розповів Сідорін.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Як повідомляв УНІАН, російські окупаційні війська повернулись до тієї тактики, коли використовував механізовані ударні групи. До цього можна було спостерігати, що ворог намагався штурмувати позиції ЗСУ головним чином невеличкими піхотними підрозділами – 8-10-12 осіб. 

Російська війська перегруповуються та готуються до нових атак на Бахмутському напрямку, повідомляє керівник прес-служби 26 артилерійської бригади Олег Калашніков. РФ намагається кулаком вдарити в одну точку нашої оборони, прорвати її та закріпитися. 

Вас також можуть зацікавити новини: