Росія намагається утримати Бахмут / фото ua.depositphotos.com

Російське командування перекидає бойовиків Кадирова на Бахмутський напрямок, однак це не допоможе військам РФ утримати місто.

Про це заявив генерал армії Микола Маломуж в ефірі УНІАН. Коментуючи ситуацію навколо Бахмута, він сказав, що зараз місто має для путінського режиму не стільки військове, скільки військово-політичне значення. "Сьогодні втрата Бахмута - це ще один Пригожин. Ще один путч, але тільки на полі бою. Конкретна поразка", - сказав український генерал.

Звільнення міста матиме потужне політичне значення, стане моральним провалом для росіян і великим ударом по режиму Путіна, вважає Маломуж. За його словами, зараз місто перетворилося на руїни.

"Ми дуже потужно йдемо з флангів, практично вже півколо. Якщо заходимо ще на Кліщіївку - це дуже потужний формат нанесення ударів по всій території міста", - додав він.

Оскільки Путін розуміє, що може не пережити такий провал, він кидає на утримання міста всі сили і засоби, серед яких не тільки контрактники, а й представники чеченських спецпідрозділів. За словами Маломужа, вони мають досвід не на полі бою, а у вбивствах, катуваннях і загороджувальних загонах.

"Їх зараз кидають в Бахмут, щоб вони рятували цю ділянку, як вони сказали. Нічого не вийде, будуть знищені, як і інші. У даній ситуації ми просуваємося далі", - додав генерал.

Ситуація на Бахмутському напрямі

Учора у Генеральному штабі Збройних Сил України заявили, що Сили оборони звільнили 24 квадратні кілометри на Бахмутському напрямку.

За даними військового експерта Романа Світана, українські бійці тримають у Бахмуті висоти, а низини опинилися в оперативному оточенні.

Командувач Сухопутних сил України генерал Олександр Сирський заявив, що впевнений у здатності української армії відбити місто.

Вас також можуть зацікавити новини: