Найзапекліші бої тривають у містах Бахмут та Мар'їнка. / t.me/V_Zelenskiy_official

Російські війська зосереджують основні зусилля на чотирьох напрямках - Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському.

Як повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, за 9 травня росіяни здійснили близько 30 атак на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої тривають у містах Бахмут та Мар'їнка.

Війна в Україні 9 травня - ситуація на "гарячих" напрямках фронту

Говорячи про ситуацію на фронті, у Генштабі ЗСУ зазначили, що:

Відео дня
  • на Лиманському напрямку протягом доби війська РФ намагалися наступати в районі Білогорівки, але безуспішно; артилерійським обстрілам піддалися Макіївка, Білогорівка, Веселе Луганської області, Ямполівка і Спірне Донецької області;
  • на Бахмутському напрямку противник продовжує вести наступ; за добу безуспішно наступав у місті Бахмут, а також у напрямку населених пунктів Іванівське та Ступочки;
  • на Авдіївському напрямку росіяни наступальних дій не вели, завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Авдіївка; здійснили обстріли Авдіївки, Первомайського, Нетайлового та Карлівки Донецької області;
  • на Мар'їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка; ворожих обстрілів зазнала Георгіївка Донецької області.

Війна в Україні - актуальні новини

Як повідомляв УНІАН, авіація Сил оборони України за 9 травня завдала чотири удари по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ й двічі вдарила по зенітно-ракетних комплексах РФ. А підрозділи ракетних військ та артилерії вразили два райони зосередження живої сили і станцію радіоелектронної боротьби росіян.

Також повідомлялося, що у Запорізькій області окупанти продовжують евакуацію населення, але залишають на робочих місцях лікарів. Люди неохоче залишають свої будинки. 8 травня російські окупанти розпочали вивезення з міста Кам'янка-Дніпровська Запорізької області дітей дошкільного та шкільного віку разом з батьками, а також педагогів та інших працівників бюджетної сфери.