Окупанти стягують резерви під Бахмут, щоб втримати місто, каже експерт / фото facebook.com/93OMBr

Російські окупанти під тиском Сил оборони України змушені стягувати резерви на позиції в Бахмуті Донецької області з інших напрямків. Про це заявив військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

"Якщо говорити про загальну ситуацію на Бахмутському напрямку, то місто Бахмут продовжує бути тим місцем, де противник продовжує вкладати все більше і більше резервів. Слід також зазначити, що активні дії українських підрозділів на Півдні змушують росіян постійно перекидати резерви на цей напрямок. Задум українського військового керівництва полягає в тому, щоб постійно тиснути на росіян на Бахмутському напрямку, що унеможливить розвиток їхніх наступальних дій. Зокрема, на Лимано-Купʼянському напрямку", – наголосив він в ефірі "Еспресо".

За словами Рябиха, українські захисники продовжують знищувати російські резерви під Бахмутом. Щоб утримати позиції в місті, окупанти вже тривалий час змушені перекидати туди резерви.

Відео дня

Експерт наголосив, що обвал фронту на тому напрямку може привести до ще більшого відступу окупаційних військ. 

"Тому вони постійно насичують цю ділянку резервами. Останніми тижнями не було інформації про великі просування наших підрозділів під Бахмутом. Проте Сили оборони здійснюють важку й методичну роботу і займають більш вигідні позиції для подальшого просування. ЗСУ щодня перемелюють резерви, які Росія перекинула та продовжує перекидати на Бахмутський напрямок", – резюмував рябих.

Війна в Україні: важливі новини

В ООН повідомили, що не мають достатньо доказів того, що Росія вчиняє геноцид проти українців. Таку заяву зробив голова Міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні Ерік Мьосе.

Тим часом в Україні деякі студенти можуть втратити відстрочку від мобілізації. На сайті Верховної Ради з’явився текст відповідного законопроекту. Передбачається, що відстрочку матимуть лише ті, хто здобуває вищий рівень освіти від попереднього у визначеній законом послідовності. При цьому навчання вони мають розпочати не пізніше досягнення 30-річного віку.

Вас також можуть зацікавити новини: