Тривають бої за Бахмут 

Основні бої за Бахмут точаться вже в центрі міста, але наразі питання загрози оточення знято, поділився військовий експерт Олег Жданов увечері 7 квітня.

За його словами, окупанти тиснуть з трьох сторін. На кожній захопленій вулиці вони підтягують людський резерв. 

"Ситуація там дуже складна. Я не скажу, що вони в якомусь військовому сенсі можуть нас перебороти, вони продавлюють натовпом, що йде на наші кулемети. Вони просто видавлюють", - прокоментував Жданов.

Експерт зазначив, що саме центр Бахмута "став каменем спотикання" для "вагнерівців" і регулярних російських військ. "Ми досить успішно його тримаємо. Питання оточення не стоїть на сьогодні - не знято, але відкладено. Ми запобігаємо будь-якій спробі ворога просунутися що з півночі, що з півдня", - уточнив Жданов.

Також Жданов додав, що в районі Мар'їнки та Авдіївки українські військові, схоже, покращують тактичне положення: "Ми контратакуємо і досить непогано - дуже велике виття з боку російських пабліків: аж до того, що вони змушені відходити на деяких ділянках".

Війна в Україні - ситуація на фронті

На Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках протягом доби захисники України відбили понад 40 ворожих атак. 

Крім того, ворог намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, там тривають запеклі бої.

За даними Генштабу, на Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує нарощувати оборонні рубежі та позиції, будує фортифікаційні споруди. 

Вас також можуть зацікавити новини: