У Бахмуті звузилася лінія фронту, поділився український військовий / фото ua.depositphotos.com

Лінія фронту у місті Бахмут Донецької області звузилась, противник насувається з усіх боків, проте не отримав контроль над залізницею.

Про це сказав військовослужбовець п’ятого окремого штурмового полку ЗСУ Юрій Сиротюк в ефірі телемарафону. "На напрямку Бахмута, де перебуває моя бригада, всі спроби ворога просунутись вперед зупинені. Тут ми фронт тримаємо міцно. Звичайно, зараз у місті, на околицях дуже гаряче, ворог інтенсивно використовує тактику вогняного валу, штурмові групи", - сказав військовий.

Він зазначив, що до "вагнерівців" вже підтягнулися десантники, однак попри це ворог не контролює залізницю. "Я точно знаю, що фронт іде по залізниці, і цю лінію ворог не подолав", - повідомив Сиротюк.

Відео дня

За його словами, ворог використовує тактику знищення усіх будинків, потім наступає піхотними атаками і вже за руїнами та тілами своїх посіпак намагається просунутись.

"Бахмут нагадує пекло… На жаль, тут не відчувається, що прийшла весна і що до Великодня залишився тиждень… Таке враження, що вони розуміють, що це останні спроби їхніх атак, спроби хоч що-небудь в Україні отримати", - пояснив він.

На думку військового, залучення росіянами під Бахмутом елітних військ свідчить про те, що ситуація у них дуже тяжка. "Зараз фронт звузився, противник перебуває з усіх боків, вони насуваються, але, за розмовами полонених, ми відчуваємо, що вони самі не вірять в успіх, розуміючи, що війну вони програли", - сказав Сиротюк.

Ситуація на фронтах в Україні - зараз це варто знати

Вранці 10 квітня Генштаб ЗСУ повідомив, що росіяни продовжували намагатися атакувати українських воїнів на Бахмутському, Мар'їнському, Авдіївському та Лиманському напрямках. За минулу добу на цих напрямках наші захисники відбили понад 50 ворожих атак.

За Бахмут вже тривалий час йдуть запеклі бої, вороги зазнають величезних втрат. 8 квітня офіцер 109-ої бригади територіальної оборони Олександр із позивним Kross поділився, що ситуація в Бахмуті надскладна через постійні обстріли та штурми з боку окупантів, але захисники України тримаються. 

Також, за його словами, у ворога немає "снарядного голоду", про який говорили експерти.

Вас також можуть зацікавити новини: