Бої за Бахмут тривають: стало відомо про ситуацію у "гарячих" точках

На п'яти напрямках фронту за добу відбулося 24 бойових зіткнення.

Російські війська зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, за добу там відбулося відбулось 24 бойових зіткнення, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18:00.

"В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка. На Куп’янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне положення. Протягом доби вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Кам’янка, Колодязне, Красне Перше, Петро-Іванівка, Фиголівка, Новомлинськ, Западне, Моначинівка, Масютівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка на Луганщині", - йдеться у повідомленні.

Війна в Україні 21 травня - ситуація на "гарячих" напрямках

Говорячи про ситуацію на фронті, в Генштабі ЗСУ зазначили, що:

  • на Лиманському напрямку протягом доби ворог вів наступальні дії у напрямку  Івано-Дар’ївки, успіху не мав; завдав авіаційних ударів в районі населеного пункту Невське; артилерійських обстрілів зазнали населені пункти, що поряд з лінією бойового зіткнення; зокрема, Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське і Спірне Донецької області;
  • на Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії; бої за місто Бахмут тривають; протягом доби противник безуспішно намагався відновити втрачені позиції південніше населеного пункту Іванівське; до того ж, вів наступальні дії у напрямку Григорівки, успіху не мав; завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Бахмут та Іванівське; від ворожих обстрілів постраждали Оріхово-Василівка, Маркове, Бахмут, Іванівське, Біла Гора та Нью-Йорк Донецької області;
  • на Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у напрямках Авдіївки та Первомайського, успіху не мав; протягом доби завдав авіаційного удару в районі Авдіївки, здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Новокалинове, Бердичі, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Карлівка та Невельське Донецької області;
  • на Мар’їнському напрямку, як мовиться у зведенні, підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка; ворог завдав авіаційних ударів поблизу Мар’їнки та Новомихайлівки; у той же час, ворожих обстрілів зазнали Георгіївка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

Війна в Україні 21 травня - актуальне

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу упродовж минулої доби на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках відбулось 53 бойових зіткнення.

Загальні бойові втрати противника з початку війни серед особового складу склали 203 тисяч 160 чоловік. За минулу добу ЗСУ ліквідували 730 загарбників.