Під Бахмутом ведуться позиційні бої / фото t.me/Pavliuk_KSV

Збройні сили України продовжують просуватися на Бахмутському напрямку, там ведуться позиційні бої, розповів речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий, передає 24 канал.

За його словами, порівняно з росіянами українська армія не вигадує собі "легенди".

"Наше просування-це не якийсь миттєвий "прорив", як це було в Харківській області. Це зараз делікатна робота. Там, де ми можемо це робити, - заявив Череватий. - Робимо, прораховуючи максимально всі наслідки. Тому нам і вдавалося за попередні два тижні просуватися від кількох сотень метрів до 1,5-2 кілометрів у рамках оборонної операції, контратакуючи нашого ворога".

Спікер додав, що ЗСУ постійно перевершують російські війська, застосовуючи елементи, які в НАТО називають smart defence - розумної оборони:

"Щоб кожен елемент того, що у нас є - зброї, оснащення або навчених людей, щоб він максимально давав ефект на полі бою".

ЗСУ звільнили Благодатне - що повідомлялося

Нагадаємо, 68 окрема єгерська бригада ім.Олекси Довбуша повідомила, що населений пункт Благодатне Донецької області звільнено

"Загарбники чинили опір до останнього, але не витримали натиску нестримних росомах!" - йдеться в повідомленні.

Під час операції вдалося взяти у полон російських військових. Інформація, отримана від них, допоможе в подальшій деокупації української землі, впевнені у ЗСУ.