Експерт нагадав, що українські сили контролюють панівні висоти на південь від Бахмуту / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Голова Українського центру безпеки та співпраці, військовий експерт Сергій Кузан прокоментував, чому російські загарбники знизили темп наступу на Часів Яр, який розташований на захід від Бахмута у Донецькій області.

"Станом на цей тиждень вони дійсно трошки зменшили тиск, знизили цей темп і інтенсивність штурмів саме у напрямку Часового Яру. Але це не тому, що вони вирішили когось поберегти, а тому що у них банально закінчуються резерви. Тобто, вони перекидають сюди свої свіжі десантно-штурмові підрозділи, тому що їм потрібно врятувати ситуацію. Без виходу на Часів Яр, власне кажучи, утримання Бахмута немає ніякого сенсу", - наголосив голова Українського центру безпеки та співпраці, військовий експерт Сергій Кузан в ефірі інформаційного марафону.

Військовий експерт нагадав, що українські сили контролюють панівні висоти на південь від Бахмуту, але на півночі окупанти теж не можуть просунутися. За його словами, загарбники прагнуть просунутися по висотам для того, щоби здобути вигідніші позиції для штурму.

Відео дня

"Наразі захопити це місто (Часів Яр - УНІАН), воно ж невелике... але завдяки грамотно побудованій обороні і завдяки тому, що там вже пристріляні наші позиції, там стоїть наша артилерія, вони нічого досі не можуть зробити", - відзначив Кузан.

Він додав, що генеральне завдання росіян - вийти на адміністративні межі Донецької і Луганської області, і це окупанти ще мали зробити до перевиборів диктатора Володимира Путіна.

"Але наразі вони не можуть не те що цього більшого завдання виконати, але і навіть змушені збавити свій наступальний темп на Часів Яр, змушені залучати додаткову авіацію, тому що загалом це для них не пріоритетний напрямок, а Авдіївка була місцем, де вони нас просто закидали авіабомбами - наразі вони викликають авіацію для того, щоби зруйнувати наші позиції і тільки після вони будуть, зможуть або не зможуть (залучати активніше наступальні сили)", - сказав Кузан.

Бої за Часів Яр - останні новини

8 березня начальник прес-служби 26-ї артилерійської бригади Збройних сил України Олег Калашніков зазначив, що взяти місто Часів Яр Донецької області у російських окупантів спроможності немає, однак вони постійно намагаються штурмувати Сили оборони саме на цьому відтинку фронту. Особливо активно противник намагається штурмувати саме напрямок Часового Яру - це Богданівка, Іванівське. Також ворог не забуває про Кліщіївку та Андріївку, на які активно намагається наступати. 

Вас також можуть зацікавити новини: