У пакеті допомоги США є бомби авіаційного класу, які, скоріше за все, будуть використовуватися на F-16 / фото Getty Images

Перший пакет допомоги від США є безпрецедентним, адже нічого подібного не було з початку повномасштабної війни РФ проти України, заявив в ефірі телемарафону військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник.

"Оцей величезний пакет – він найбільший. Розуміємо, що ця війна на 95% – це війна артилерії. І 155-мм боєприпаси наразі є найголовнішими. У першому пакеті допомоги на 1 млрд є й Bradley, задекларовано щонайменше 100 одиниць ATACMS. І найголовніше, що є бомби авіаційного класу, які, скоріше за все, будуть використовуватися на F-16. Думаю, що найближчим часом, вже на початку літа, перша ескадрилья мала б вже запрацювати. Навіть 12 машин – це доволі великий крок уперед", – сказав Черник.

Крім того, експерт прокоментував боєприпаси із лазерним наведенням, які США також включили у перший пакет допомоги для України.

Відео дня

"Я думаю, що це найкраща модифікація боєприпасів до HIMARS. Там доволі велика лінійка – від стандартних, які працюють на 84 кілометри, до тих, які можуть працювати на 165 і навіть на 300 кілометрів. На мій погляд, це саме воно. Або ж, це легкі бомби JDAM, які можуть завдавати ударів на 110 кілометрів і там може бути лазерне прицілювання, що дозволяє дуже точно вражати цілі", – пояснив військовий експерт. 

Допомога Україні від США: важливі новини

Напередодні президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон ще минулого тижня розпочав відправку своєї військової допомоги Україні. 

На думку військового експерта Євгена Дикого, виділення допомоги Україні від Сполучених Штатів Америки вже вплинуло на ситуацію на полі бою. Це дало Силам оборони можливість збільшити використання снарядів, що позитивно позначається на бойових діях.

Вас також можуть зацікавити новини: