Ситуація у Бахмуті складна / фото Telegram/ Олександр Сирський

Бої точаться у Бахмуті Донецької області та навколо міста. Російське командування й досі не відмовилося від ідеї оточити нашу фортецю, перерізати шляхи постачання.

Але на заваді стоять не лише піхота, але й артилерія, яка знищує ворожі штурмові загони та проводить контрбатарейну боротьбу, йдеться в сюжеті ТСН.

"Вагнерівці" тут намагаються перерізати "дорогу життя", але все безуспішно.  

"Зараз працювали по живій силі, яка намагалась перейти посадку. Вони намагались перейти, але ми залишили їх трішки полежати. Вони вже не піднімуться", - розповідає про один епізод сьогоднішнього бою військовий.

Оборону поблизу Бахмута тримають й бійці бригади швидкого реагування "Рубіж". Вони розповідають, що тут ситуація справді складна, але українські сили оборони контролюють ситуацію.

Ситуація у Бахмуті та на Бахмутському напрямку

Наразі найгарячішим напрямком фронту вважається Бахмутський, тут бійці за день відбивають безліч атак росіян. Окупанти намагаються взяти під контроль "дорогу життя", щоб українські військові не могли підвозити техніку й боєприпаси та вивозити поранених.

Раніше ватажок ПВК "Вагнера" Пригожин заявляв, що вони вже "юридично захопили" Бахмут. Та це спростовують і представники командування ЗСУ й своїх заявах, й самі бійці, які публікують відео боїв у місті.

Речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий наголосив, що незрозуміло, де російські війська підняли свій прапор. За його словами, окупанти неправдиво заявили, що захопили місто.

10 квітня командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що росіяни перейшли до так званої "сирійської" тактики випаленої землі у Бахмуті. 

Вас також можуть зацікавити новини: