Сирський знову відвідав гарячу точку фронту / фото t.me/militarymediacenter

Росіяни продовжують знищувати Бахмут, намагаючись захопити місто. Як заявив Командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський, окупанти перейшли до нової тактики.

"Ворог перейшов до так званої "сирійської" тактики випаленої землі. Знищує будівлі та позиції ударами авіації і вогнем артилерії", - передає слова Сирського Military Media Center.

Генерал-полковник відзначив, що через потужну оборону українських військових росіяни змушені були змінювати склад своєї наступальної групи.

Відео дня

"Наші мужні воїни своїми діями виснажили вагнерівців, тому ворог змушений зараз залучати до боїв за Бахмут спецпризначенців та десантно-штурмові підрозділи. Бої мають жорсткий характер з обох боків. Оборона Бахмута триває. Ситуація складна, але контрольована", - додав Сирський.

Генерал-полковник вже вчергове відвідав найгарячіші ділянки на Бахмутському напрямку вчора, 9 квітня. Там він заслухав командирів військових частин та угрупувань щодо ходу оборони та проблемних питань, які потребують негайного вирішення. Відразу ж на місці Сирський ухвалив оперативні рішення та поставив задачі.

Окрім цього Командувач відзначив найкращих бійців нагородами, цінними подарунками та грошовими преміями.

Росія у Бахмуті перейшла до 'сирійської' тактики випаленої землі – Сирський

Ситуація у Бахмуті: що ще відомо з актуального

Офіцер ЗСУ розповів, що трупи росіян на Бахмутському напрямку лежать у кілька шарів. Окупанти продовжують штурмувати "м’ясом".

Росіяни підірвали міст на важливій транспортній артерії українців до Бахмуту. У ЗСУ запевнили, що Сили оборони намагаються вирішити проблему логістики.

Генштаб зранку 10 квітня повідомив про велику інтенсивність атак росіян відразу на чотирьох напрямках, у тому числі і Бахмутському. За минулу добу було відбито 58 атак загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: